Fine Art Papier

Fine Art Papier

Ga direct naar...

 

Canson Infinity  Hahnemühle  Epson  Awagami  
    

 

De meeste fabrikanten produceren twee types papier voor inktjet printers: in RC fotopapier enerzijds en Fine Art FB papier anderzijds.

 

RC fotopapier

RC fotopapier lijkt het meest op het standaard alledaags chemische fotopapier waarop foto’s in de doka worden afgedrukt (glanzend of mat). Het heeft aan voor en achterzijde een beschermende PE coating. Dit wordt Resin Coated genoemd (RC). Het papier stamt uit eind jaren zestig. Het is ontwikkeld met als doel dat fotopapier snel kan drogen.

 

FB Fine Art papier

De term Fine Art wordt vaak gebruikt voor matte, dikkere papiersoorten, elk met hun eigen karakteristieke structuur. Het papier wordt van oudsher gebruikt voor tekeningen en schilderijen (waterverf). De papieren zijn veelal zuurvrij en worden geproduceerd uit katoenvezels: Rag. FB staat voor Fibre based, de basis van katoen pulp. (Cotton Rag) Eind van de middeleeuwen werd dit katoen pulp geschept uit een pulp bad met een zeef, een zeer authentieke wijze van papier maken.

 

Receiver-layer

Daarnaast wordt inkjet papier voorzien van een zogenaamde receiver-layer. Deze coatinglaag zorgt ervoor dat het papier de inktdruppel direct vasthoudt zonder deze te laten vloeien of uitvegen. Deze coatings verschillen nogal in kwaliteit waardoor een een groot onderscheid is te maken in kwaliteit van de verschillende merken papier.

 

Gratis Custom ICC profiel

 Omdat wij blij zijn met u als klant en wij u graag willen helpen om het beste print resultaat te bereiken, krijgt u bij een bestelling van elke merk fine art fotopapier boven de € 100,- een gratis custom ICC profiel. Dit ICC profiel word gemaakt met een i1iSis 2. 1 ICC profiel per bestelling per klant.

Voeg een Custom made ICC profieltoe aan je winkelwagentje en maak dan gebruik van de kortingscode: icc

Voor meer custom ICC profielenkunt u ook bij ons terecht voor € 35,- p.s.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »